1996: Befri Bornholm

I 1996 blev spejderne bedt om at hjælpe partisangruppen De Bornholmske Tigre med at befri Bornholm fra kommunistdiktatur.

Til at hjælpe sig med at undertrykke bornholmerne havde han et yderst effektivt politikorps, kaldet Komiteen for Bornholms Glæde, KBG.
Det var nemlig lidt begrænset med demokrati i håndværker- og fiskerstaten, den Demokratiske Bornholmske Republik, idet kommunistpartiet var det eneste tilladte parti. Den daværende præsident for kommunistpartiet og dermed præsidenten for Bornholm, general Brutovitj var derfor stort set enevældig.

KBG undersøgte, aflyttede og udspionerede alt og alle og afpatruljerede landevejene.

Spejderne arbejdede diskret sammen med De Bornholmske Tigre i på flere fronter. De sårede kammerater blev hjulpet efter angrebet, koder knækket, Statuetter af frihedssymbolet Krølle-Bølle blev fremstillet, og der blev fragtet sild til den lokale kro (en svær mangelvare). Der blev brudt ind i det bevogtede statsarkiv for at finde hemmelige papirer, og efter 1½ døgns hårdt slid i slud og sne lykkedes det at overmande diktatoren, der i årevis havde undertrykt det bornholmske folk. En stor sejr både for deltagerne og for Krølle-Bølle.